Niet (meer) te boeken

Reisnummer 21VLA

Ine & Ad Boonman

Reisleiding

Ine & Ad Boonman

Periode

30 August t/m 18 September 2021 (20 dagen)

Status

Niet (meer) te boeken

Reissom

€ 0,- per persoon
Alleenreizenden: € 0,- toeslag


Totale afstand

ca. 860 km waarvan:

  • aanrijroute 210 km
  • rondreis 400 km
  • terugreis 250 km

Inclusief

  • 2 excursies met eigen vervoer
  • 8 fietstochten
  • 1 bootexcursie
  • 1 busexcursie
  • 5 gezamenlijke maaltijden

Kennismakingsdag

n.n.b.

Dicht bij huis, toch helemaal anders
Op de Vlaamse toer

*** BELANGRIJK *** De data voor 2021 zijn onder voorbehoud. De reissom voor 2021 is nog niet bekend. Boeken kan naar verwachting vanaf november 2020, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronapandemie. Deelnemers die deze reis in 2020 hadden geboekt, hebben voorrang bij het boeken. Onderstaande tekst betreft de beschrijving van de reis zoals deze in 2020 was gepland. Deze beschrijving is indicatief voor 2021. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. *** BELANGRIJK ***

Deze 20-daagse sportieve kampeerreis in de nazomer brengt u vooral langs rivieren naar unieke steden, cultuur en natuur. Op strategische plaatsen zijn campings geselecteerd. Van daaruit gaan we de omgeving vooral per fiets verkennen.  Indien u een keer minder zin heeft in fietsen, zijn ook autoroutekaartjes beschikbaar, om de bezienswaardigheden en andere activiteiten van die dag niet te hoeven missen.

Lieflijke landschappen | Over veelal vrij liggende fietspaden of verkeersluwe landwegen verkennen we lieflijke landschappen, zoals langs de Schelde bij Oudenaarde. Andere fietstochten voeren langs de Leie, de Zwalm, en de IJzer én langs de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek rondom Ieper, Diksmuide en Veurne. Ook gaan we fietsen langs de fraaie kust en door de Brugse ommelanden.

Knooppunten | De fietspaden zijn met elkaar verbonden door het bekende - in België ontwikkelde - knooppuntensysteem. De routes gaan niet alleen naar de fraaie steden met prachtige architectuur, maar ook door unieke natuurgebieden zoals het Zwin, op de grens met Nederlands Zeeuws-Vlaanderen.

Excursies | Fietsdagen worden afgewisseld met dagen waarop we op excursie gaan. Per auto bezoeken we het Pajottenland in de omgeving van Geraardsbergen, dat in de Vlaamse Ardennen ligt. Met een luxe touringcar steken even de grens over naar Frankrijk en zien we onder meer Duinkerken, Calais en kaap Blanc Nez, met de bijzonder hoge witte krijtrotsen. Bruisend en trots | We bezoeken uiteraard ook de bruisende en trotse steden zoals Gent, Kortrijk, Ieper, Veurne, Brugge en Damme, met prachtige monumenten uit de rijke periode van de renaissance. In dit deel van Vlaanderen liggen ook fraaie kastelen zoals Slot Ooidonk, kasteel Rumbeke en het kasteel van Loppem.

Culinair | Belgen zijn echte Bourgondiërs. Nergens vindt men versere vis en mosselen, garnalenkroketten en paling in het groen dan aan de Vlaamse kust. Ook ‘konijn in het bier gesmoord’ is werkelijk verrukkelijk. En: in België worden de meeste en lekkerste biersoorten van alle landen ter wereld gebrouwen. Het is duidelijk dat we op deze reis van dat alles heerlijk samen gaan proeven. En... dan zijn er ook nog de echte Belgische frieten!

 

Andere suggesties