Niet (meer) te boeken

Reisnummer 21FRA

Marianne & Frits Appelman

Reisleiding

Marianne & Frits Appelman

Periode

18 May t/m 15 June 2021 (29 dagen)

Status

Niet (meer) te boeken

Reissom

€ 0,- per persoon
Alleenreizenden: € 0,- toeslag

Toeslag chalets € n.n.b. per equipe (2 personen).
Wanneer u met twee equipes gebruik wilt maken van een een (4-of 6-persoons) chalet dan zijn de kosten per equipe lager. Informeer naar de mogelijkheden. 


Totale afstand

ca. 4.000 km waarvan:

  • aanrijroute 1.000 km
  • rondreis 1.800 km
  • terugreis 1.200 km

Inclusief

  • 9 excursies met eigen vervoer
  • 2 excursies met touringcar
  • boottocht
  • 10 gezamenlijke maaltijden

Exclusief

  • tolgelden (ca. € 150,-)

 

Kennismakingsdag

n.n.b.

Frankrijk van west naar oost
Vive la France

*** BELANGRIJK *** De data voor 2021 zijn onder voorbehoud. De reissom voor 2021 is nog niet bekend. Boeken kan naar verwachting vanaf november 2020, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronapandemie. Deelnemers die deze reis in 2020 hadden geboekt, hebben voorrang bij het boeken. Onderstaande tekst betreft de beschrijving van de reis zoals deze in 2020 was gepland. Deze beschrijving is indicatief voor 2021. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. *** BELANGRIJK ***

Wij gaan naar ‘la douce France’, ons geliefde Frankrijk. Gaat u mee? We beginnen in de Vendée en reizen via de Dordogne, Ardèche en Côte d’Azur naar het oosten. De reis eindigt in de Alpes-de-Haute-Provence. We genieten van het goede leven ‘als een vorst in Frankrijk’. We reizen over idyllische weggetjes, zien prachtige vergezichten en drinken op z’n tijd een heerlijk kopje koffie in een lokaal restaurant. Intussen komt u niet alleen van alles te weten over wijnbouw en oude vestingstadjes, maar ook moderne bouwwerken komen aan bod.

Afwisselend | De landschappen die we zien zijn heel verschillend: van het vlakke landschap van de Vendée tot de grilligheid van de Gorges du Verdon. We reizen zoveel mogelijk over binnenwegen. Het duurt wat langer dan via de tolweg, maar we zien veel en veel meer. Na elke bocht verschijnt een nieuw, wellicht nóg mooier uitzicht. In deze tijd van het jaar beginnen de wijnranken uit te lopen. De lavendel staat volop in de knop. En de zonnebloemen doen hun uiterste best om hun kopjes op te richten naar de zon. Geeft u ‘acte de présence’ om dit alles mee te maken?

Cultuur | Fransen zijn trots op hun cultureel bezit en waarborgen dat met hart en ziel. Tradities zijn de Fransen niet vreemd. Een Fransman waardeert het enorm wanneer u probeert zijn taal te spreken. Uw reisleiders zullen u van harte assisteren bij het vertalen indien het toch iets te snel gaat.

Campings | Gedurende de reis verblijven we op zes RCN campings. RCN is een Nederlandse organisatie die acht campings heeft in Frankrijk, met Nederlandse beheerders en zoveel mogelijk Nederlandssprekend personeel. Alle terreinen hebben een zwembad voor een lekkere frisse duik.

Activiteiten | Deze reis staat bol van de activiteiten. We noemen er enkele. In de Vendée bezoeken we het themapark Puy du Fou, waar u in het Nederlands prachtige shows ziet. Van een Romeinse arena met circusspelen tot het naspelen van de legende van koning Arthur en Merlijn. In Millau krijgen we uitleg over het vakmanschap dat nodig was voor het bouwen van de hoogste brug van Frankrijk. Op de landgoedcamping in Belvès vertelt de beheerder ons van alles over de historie van het landgoed. We maken een busexcursie door de Gorges du Verdon (de kloven van Verdon) en gaan met de boot naar St. Tropez. Ook bezoeken we een kapel bovenop een berg waar je alleen wandelend naar toe kunt. U leert ook de betekenis van ‘met de Franse slag’. Vive la France! Gaat u mee?

Nieuw! | De kampeereis ‘Vive la France’ kunt u nu ook beleven zonder caravan. Dit is een nieuw aanbod van NCRV Kampeereizen. Op alle zes RCN-campings die we op deze reis aandoen, kunt u nl gebruik maken van een chalet / mobil-home. U verblijft dan met 2 personen in een ruim en comfortabel vier-persoons chalet. Uiteraard zijn er aan het gebruik van deze chalets extra kosten verbonden: naast de gebruikelijk kampeerkosten wordt € 1280,- per equipe in rekening gebracht. Daar staan voordelen tegenover: minder brandstof- en tolkosten dan bij gebruik van een caravan en comfortabeler reizen. Wanneer u met twee equipes gebruik wilt maken van een (4- of 6-persoons) chalet dan zijn de kosten per equipe lager. Bent u de eerste die van deze unieke mogelijkheid gebruik maakt? Meld uw belangstelling in het opmerkingenveld op het boekingsformulier.

 

 

Andere suggesties