Vertrokken

Reisnummer 21FRA

Marianne & Frits Appelman

Reisleiding

Marianne & Frits Appelman

Periode

31 August t/m 25 September 2021 (26 dagen)

Status

Vertrokken

Reissom

€ 1.095,- per persoon
Alleenreizenden: € 50,- toeslag

Toeslag 4-persoonsaccomodatie met 2 personen: € 705 per persoon
Toeslag 6-persoonsaccomodatie met 4 personen: € 260 per persoon


Totale afstand

ca. 4.000 km waarvan:

  • aanrijroute 1.000 km
  • rondreis 1.900 km
  • terugreis 1.100 km

Inclusief

  • 10 excursies met eigen vervoer
  • boottocht
  • 8 gezamenlijke maaltijden

Exclusief

  • tolgelden (ca. € 150,-)

Opmerkingen


Kennismakingsdag

3 augustus (onder voorbehoud)


Meer weten?

Bezoek de Facebookgroep van deze reis, stel vragen aan de reisleiding en kom in contact met andere deelnemers.

Zuid-Frankrijk, van prehistorie tot vandaag
Vive la France

De reis start in de Vendée en voert via de Dordogne en de Auvergne naar de Ardèche; onze slotcamping ligt aan de voet van de Alpe d’Huez. Totaal verschillende landschappen: van oceaankust langs rivieren naar gebergten. Rotspartijen waarmee stadjes, dorpen en kastelen soms haast vergroeid lijken. Het vlakke landschap van de Vendée vormt een groot contrast met de grilligheid van de Gorges van de Ardèche en de Tarn. Geeft u ‘acte de présence’ om dit alles mee te maken?

Cultuur | Fransen zijn trots op hun cultureel bezit en conserveren wat overgeleverd is met hart en ziel. Tradities worden gekoesterd, aandacht voor lekker eten is er één van! Hier in Frankrijk, een van de zeer oude centrale machten van Europa, hebben zich veel belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Oude steden zijn niet alleen pittoresk, robuuste vestingwerken laten zien hoe ze verdedigd werden.

Campings | Gedurende de reis verblijven we op vijf RCN-campings. RCN is een Nederlandse organisatie met acht campings in Frankrijk. De beheerders (en vaak ook ander personeel) spreken Nederlands. Alle terreinen zijn voorzien van ruime kampeerplaatsen, chalets (zie onder ‘Nieuw’) en een heerlijk zwembad voor een frisse duik.

Activiteiten | Een greep uit de geplande activiteiten: In de Vendée rijden we over de zeebodem (bij gunstig getijde) naar de zoutpannen van Île de Noirmoutier. De Dordogne brengt ons door rotstekeningen terug naar de prehistorie; een kanotocht op de rivier voert ons onderlangs middeleeuwse kastelen. Het verbazingwekkende viaduct bij Millau is een staaltje van hypermoderne bouwtechniek; we bewonderen het van onderen tijdens een boottocht over de Tarn. De vestingen van Tempeliers en hospitaalridders geven een inkijkje in hun levensdoel en -wijze. Ooit een kloof in een gigantische rots zien ontstaan? In de Cevennen gebeurt het; u kunt er getuige van zijn! Vakantieland Ardèche biedt elk wat wils, actief of lekker lui. Tot slot nog Grenoble, midden tussen de majestueuze Alpen.

Nieuw! | De kampeerreis ‘Vive la France’ kunt u nu ook beleven zonder caravan of camper. Dit is een nieuw aanbod van NCRV-Kampeereizen. Op alle vijf RCN-campings die we op deze reis aandoen, kunt u nl gebruik maken van een chalet / mobilhome. Uiteraard zijn er aan het gebruik van deze chalets extra kosten verbonden: naast de gebruikelijk kampeerkosten wordt € 705,- per persoon in rekening gebracht. U verblijft dan met twee personen in een ruim en comfortabel vier-persoons chalet. Voor een verblijf met twee equipes (vier personen) in een zespersoons chalet bedraagt de meerprijs € 260,- per persoon.
Daar staan voordelen tegenover: minder brandstof- en tolkosten dan bij gebruik van een caravan en comfortabeler reizen. Wilt u van deze unieke mogelijkheid gebruik maken? Meld uw belangstelling in het opmerkingenveld op het boekingsformulier.

Nieuwsgierig geworden? | Bekijk dan de informatieve online presentatie van deze reis!

 

Route

Andere suggesties