Niet (meer) te boeken

Reisnummer 21PST

Martien & Kees van Eerten

Reisleiding

Martien & Kees van Eerten

Periode

20 May t/m 16 June 2021 (28 dagen)

Status

Niet (meer) te boeken

Reissom

€ 0,- per persoon
Alleenreizenden: € 0,- toeslag


Totale afstand

ca. 4200 km waarvan:

 • aanrijroute 920 km
 • rondreis 2400 km
 • terugreis 880 km

Inclusief

 • Slowaaks welkom
 • 8 excursies
 • 5 stadswandelingen
 • 6 wandelingen in het groen
 • 6 gezamenlijke maaltijden
 • 1 barbecue

Exclusief

 • tolgelden (ca. € 60,-)

Opmerkingen

 • Een goede conditie is vereist.
 • Bereidheid om te carpoolen is gewenst.

Kennismakingsdag

Dinsdag 21 april 2020

Gevels, pleinen en vergezichten
Polen, Slowakije & Tsjechië

*** BELANGRIJK *** De data voor 2021 zijn onder voorbehoud. De reissom voor 2021 is nog niet bekend. Boeken kan naar verwachting vanaf november 2020, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronapandemie. Deelnemers die deze reis in 2020 hadden geboekt, hebben voorrang bij het boeken. Onderstaande tekst betreft de beschrijving van de reis zoals deze in 2020 was gepland. Deze beschrijving is indicatief voor 2021. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. *** BELANGRIJK ***

Vier weken lang reizen we door Tsjechië, Noord-Slowakije en Zuid-Polen. De reis voert u deels terug in de tijd, maar laat ook de ontwikkelingen zien van deze landen na de omwenteling eind jaren tachtig van de vorige eeuw. Er is ruim aandacht voor zowel cultuur als natuur. We bezoeken prachtige steden die zich kenmerken door bijzondere gevels en pleinen en veelal onder Unesco Werelderfgoed vallen. Daarnaast is er volop gelegenheid te wandelen of te fietsen, want bijna alle campings die we bezoeken liggen in of nabij natuurgebieden.

Cultuur | De steden die we bezoeken weerspiegelen het tumultueuze verleden waarin de machthebbers elkaar snel afwisselden en de grenzen steeds verschoven. Het zijn toonbeelden van de culturele en religieuze variatie die dit met zich meebracht, alsmede van de rijkdom, maar ook armoede en onderdrukking die dit voortbracht. We beginnen de reis in de middeleeuwse parel van Zuid-Bohemen, het stadje Cesky Krumlov. De Moldau en het kasteel hebben de stad gevormd. In Moravië bezoeken we stadjes waar de invloed van de kerk haar sporen onuitwisbaar heeft nagelaten. Met prachtige kerken, parken en paleizen als resultaat. Banská Bystrica, de oude zilver- en kopermijnstad, was het centrum van de Slowaakse Nationale opstand tegen de nazi’s. In Polen bezoeken we Krakau, waar de focus ligt op de geschiedenis van de Joden in deze stad. Maar er is ook alle tijd om op eigen gelegenheid de Wavel en het grote plein te bezoeken. Als we op de camping in Zuid-Polen staan maken we een uitstapje naar Wroclaw. Een bezoek aan de gouden stad Praag mag in deze reis niet ontbreken. Deze stad verveelt nooit. De verhalen van het leven komen je op iedere hoek van de straat tegemoet.

Natuur | We kunnen volop genieten van prachtige vergezichten en afwisselende landschappen. In Bohemen bezoeken we het klooster Vyssy Brod en maken we de abtswandeling. We kunnen hier ook het natuurgebied Blansky Les te voet of met de fiets verkennen. In Moravië bezoeken we de Moravische Karst. In de omgeving van de camping zijn veel wandelmogelijkheden. In Slowakije kamperen we in de buurt van Brezno. Het Nationale park Muránska Planina is vlakbij. We maken kennis met verschillende aspecten van de bijzondere natuur. In Krakau genieten we van de schoonheid van de rivier de Wisla en het stadspark Planky. In Zuid-Polen wandelen we in het ?l??a natuurgebied . Vanaf de camping kunnen diverse fietstochten gemaakt worden. Vanaf de laatste camping kunt u langs de Moldau een prachtige route naar Praag fietsen.

 

Andere suggesties