Niet (meer) te boeken

Reisnummer 21SPP

Anne-Marie & Frans Vereijken

Reisleiding

Anne-Marie & Frans Vereijken

Periode

17 May t/m 23 June 2021 (38 dagen)

Status

Niet (meer) te boeken

Reissom

€ 0,- per persoon
Alleenreizenden: € 0,- toeslag


Totale afstand

ca. 5100 km waarvan:

  • aanrijroute 1250 km
  • rondreis 2550 km
  • terugreis 1300 km

Inclusief

  • 10 excursies met Nederlands sprekende gids
  • Fado-avond
  • 9 gezamenlijke maaltijden

Exclusief

  • tolgelden Frankrijk, Spanje en Portugal (ca. € 380,-, ANWB-tolbadge geadviseerd)

Opmerkingen

  • Een goede conditie is vereist.
  • Bereidheid om te carpoolen is gewenst.

Kennismakingsdag

n.n.b.

Pelgrimsroutes en ongerepte natuur
Noord-Spanje en Portugal

*** BELANGRIJK *** De data voor 2021 zijn onder voorbehoud. De reissom voor 2021 is nog niet bekend. Boeken kan naar verwachting vanaf november 2020, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronapandemie. Deelnemers die deze reis in 2020 hadden geboekt, hebben voorrang bij het boeken. Onderstaande tekst betreft de beschrijving van de reis zoals deze in 2020 was gepland. Deze beschrijving is indicatief voor 2021. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. *** BELANGRIJK ***

Een reis voor mensen die veel willen beleven en genieten. Er is van alles te zien, te horen, te proeven, te ruiken. Naast de actieve rondreis is er ruimte voor rust en ontspanning. Om er zelf op uit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken. Of om gewoon te genieten van het uitzicht op de campings waar we verblijven. Tapas eten op een pleintje hoort er natuurlijk bij in dit gebied. We verzamelen aan de kust in Zuid-Frankrijk en trekken de Pyrenee├źn over. Her en der zien we pelgrims met hoed, staf en schelp. Gaat u mee in het spoor van de pelgrims?

Schitterend heuvellandschap | Het groene Portugese heuvelland biedt ons prachtige uitzichten, mooie kronkelige straatjes en oude burchten. De omgeving van de hoogste top in de Serra da Estrela gaan we wandelend verkennen. In Evora komen we de Romeinen tegen en zien we de wonderlijke kapel van de botten. Over het aquaduct zien we ooievaars af en aan vliegen.

Rijkdom en grandeur uit een ver verleden | Portugal heeft een rijk koloniaal verleden. Dat is te zien en te merken in steden als Lissabon en Porto. Kapitale huizen, uitbundig versierde kastelen en paleizen en een imposant monument voor Hendrik de Zeevaarder. In een verder verleden lieten de Kelten hier hun sporen na.

Bedevaart en bezinning | Religie is volop aanwezig op het Iberisch schiereiland. Het bedevaartsoord Fatima ontvangt jaarlijks duizenden bezoekers. De kerk van Bom Jesús trekt vele gelovigen die de witte trappen beklimmen. Daarnaast is de universiteitsstad Coïmbra een bezoek meer dan waard. En wat te denken van het trotse slot van de Tempelridders?

Het einde van de wereld | Het Spaanse Santiago de Compostella is de eindbestemming van alle pelgrims die we onderweg tegenkomen. Ook wij wonen een Pelgrimsmis bij en wie wil kan het eind van de wereld (Cabo Finisterre) bezoeken. Het strand ligt om de hoek.

Steile kliffen, groene heuvels en hoge toppen | De Spaanse noordkust is schitterend: afwisselend, groen, golvend en soms steil. Oude vissersplaatsjes lijken tegen de hellingen aangeplakt. De eerste bewoners lieten duizenden jaren geleden hun rotsschilderingen achter in de grotten. De Picos de Europa waren voor Spaanse schepelingen als de blanke top der duinen voor de Hollanders. Vanuit een kabelbaan genieten we van grootse uitzichten. Langs wandelpaden gaan we de berg weer af.

 

Andere suggesties