Reisnummer 19OFR

Ine & Ad Boonman

Reisleiding

Ine & Ad Boonman

Periode

29 August t/m 28 September 2019 (31 dagen)

Status

Volgeboekt (wachtlijst)

Reissom

€ 1.295,- per persoon
Alleenreizenden: € 290,- toeslag

Totale afstand ca. 3500 km
waarvan:
aanrijroute 650 km
rondreis 2350 km
terugreis 500 km

Inclusief

  • veel excursies met eigen vervoer
  • 3 natuurwandelingen
  • 2 dagexcursies met touringcar
  • 1 boottocht
  • 8 gezamenlijke maaltijden
  • 3 happy hours / wijnproeverijen

Exclusief

  • tolgelden

Kennismakingsdag

Donderdag 11 juli 2019

Bourgondisch nazomeren
Oost-Frankrijk

Kijkt u wel eens naar de tv-programma’s van Ilja Gort? Krijgt u dan ook geen zin om, zoals hij met zijn 2CV, door de prachtige Franse landschappen te rijden en te genieten van alles wat u tegenkomt? Op dezelfde wijze rijden we door veel rivierdalen zoals die van de Saône, de Rhône, de Gardon, de boven-Loire en de Marne. U passeert lieflijke in de zon liggende hellingen met wijngaarden, maar ook ruige rotsformaties met een bijzondere dieren- en plantenwereld, of dalen, die in de schaduw liggen en zorgen voor koelte.

Unieke kampeerreis | In het najaar 2019 is er weer een mogelijkheid om mee te gaan op deze unieke kampeerreis van de NCRV. Het reisgebied loopt van de Elzas, via de Vogezen, Jura, Bourgogne, Vaucluse en de Alpen naar de Provence met de Camargue aan de Middellandse Zee. De rivierdalen en berglandschappen staan garant voor een scala aan bijzondere en afwisselende landschappen. Op de terugweg verblijven in we de Beaujolais- Mâconnais en tenslotte de Champagnestreek.

Boeiende historie | Tijdens deze reis bezoekt u de mooiste dorpjes en stadjes in deze wijngebieden. zoals Arles, Colmar, Dijon, Beaune, Châteauneuf,  Seguret, St. Remy de Provence, Avignon, Aigues Mortes en Reims. Elke plaats herbergt een schat aan monumenten, die getuigen van een rijke en boeiende historie, zoals het Hospice, een middeleeuws ziekenhuis in Beaune. Soms gaat deze historie terug tot vóór de Romeinse periode. De reisleiding zal u hier onderweg volop over informeren én u kunt het - zoals bij elke NCRV-Kampeerreis - nalezen in het uitgebreide en fraai geïllustreerde reisboek. We leren in Arles en St. Remy de Provence alles over ‘onze’ schilder Vincent van Gogh, die daar jaren heeft gewoond.

Natuur | De natuurwandelingen vormen op zich al mooie belevenissen. We maken onder meer ecxursies naar de 'Demoiselles Coiffées' in de Vaucluese, de Mont Ventoux, de okergroeven in de Luberon en 'la Roche de Solutré' in de Mâconnais. Op veel plaatsen kunt u onderweg genieten van unieke panorama’s. Een bootexcursie voert ons over de Middellandse zee naar de Petit Rhône, een eldorado voor watervogels in het natuurgebied Camargue.

Lokale producten | In alle gebieden wordt aandacht geschonken aan de regionale producten. Op de lokale markten en in kleine dorpswinkeltjes maakt u kennis met regionale specialiteiten, de vele soorten Franse kazen zoals Petite Münster, Cantal en Roquefort, artisjokken, olijven en olijfolie, vijgen, honing, abrikozen, zelf gemaakte marmelades en kruiden zoals lavendel. In de vele kleine restaurantjes worden heerlijke en bijzondere gerechten geserveerd met: escargots (wijngaardslakken), forel, cuisses de grenouille (kikkerbillen), choucrout (zuurkool, bijvoorbeeld met bloedworst en gebakken appeltjes), flinke entrecôtes, pigeon (duif) of canard (eend), ongeëvenaarde bouillabaise (vissoep), gevarieerde schotels met fruits de mer (krab, langoustines, schelpdieren), en speciale nagerechten zoals tarte flambée, Île flottante etc.. Natuurlijk heeft elk dorp en stadje zijn eigen soorten brood, gebak, bonbons en andere lekkernijen zoals noga of geglaceerde kastanjes.

Wijnreis | Op deze reis wordt u ingewijd in de finesses van de ‘viticulture’. Wij laten u kennis maken met vele soorten wijnenuit de oostelijke wijnstreken. Denk hierbij aan Gewürztraminer, Pinot Noirs zoals Nuits St. George en Côtes de Beaune, Cru wijnen van Rasteau, Gigondas, Vacqueras en Beaumes de Venise. Maar ook bijzondere rosé’s zoals vin du Sable, of heel aparte witte wijnen zoals Piquepoul de Pinet en Viognier, de crus van de Beaujolais zoals Moulin à Vent, Morgon en Pouilly Vinzelles en Champagnes zoals van het befaamde huis 'Mercier'.
Wijnproeverijen worden alleen op de camping verzorgd, zodat u niet meer achter het stuur hoeft. Etiketten op wijnflessen vormen in de toekomst geen geheimen. U leert tijdens deze reis de verschillende 'Appelations', 'Cru’s' en wat 'En VRAC' en 'En BIB' betekenen. En natuurlijk gaan we samen ook zelf wijn bottelen.

Du pain, du vin... | Liefhebbers van een goed glas wijn en van de culinaire specialiteiten uit de bekende Franse keuken mogen deze kans zeker niet lagen liggen.

Andere suggesties

  • Het hart van Beieren

    3 September t/m 20 September 2019