Een 'eigen' NCRV-Kampeerreis maken?
Gezocht: reisleiders

Om leiding te geven aan onze kampeertrektochten zijn wij doorlopend op zoek naar reisleiders. De leiding van een trektocht is bij ons in handen van een echtpaar, dat er plezier in heeft om met een groep op stap te gaan. Niet altijd een lichte taak, maar wel een die veel voldoening kan geven. Als reisleider staat u natuurlijk niet alleen. U maakt deel uit van een betrokken groep collega’s die onderling ervaringen uitwisselt en van elkaar leert.

Reisleider zijn, wat houdt dat in?

Als reisleider zet u doorgaans zelf ‘uw’ trektocht uit tijdens een voorreis. Wanneer u een reis ‘overneemt’ van een ander reisleiderspaar, dan legt u de reis gewoonlijk eerst zelf af, zodat u later met uw groep op bekend terrein komt.

Tijdens de trektocht of standplaatsreis geeft u op de vertrouwde NCRV-wijze leiding aan de groep. U zorgt ervoor dat het programma zoveel mogelijk volgens planning wordt uitgevoerd, zodat de verwachtingen van de deelnemers worden waargemaakt. Daarnaast houdt u het welzijn van de deelnemers in het oog. Op zondag bezoekt u met de groep een plaatselijke kerkdienst of verzorgt u een eigen viering.

Als reisleider stelt u zelf een draai- en reisboek samen. U bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Ook beheert u de financiën.

Wat zijn de voorwaarden?

Alle reisleiders zijn vrijwilligers die zich na hun start als aspirant-reisleider d.m.v. een vrijwilligerscontract voor minimaal drie jaar aan NCRV-Kampeerreizen hebben verbonden. Deze eis stellen wij ook aan nieuwe (aankomende) reisleiders.

NCRV-Kampeerreizen werkt met reisleidersparen. In het belang van de groep die men begeleidt hechten wij eraan, dat beide partners op grond van hun jarenlange omgang met elkaar van elkaar op aan kunnen.

Affiniteit met de C in onze naam - we zijn een christelijke vereniging - is een vereiste. U moet bereid zijn om zondags een bezinningsmoment met christelijk karakter te verzorgen.

Het bezit van een kampeermiddel is voor reisleiders bij een kampeervereniging logischerwijs een absolute voorwaarde. Wij willen dat u op de campings deel van de groep bent, en zich niet als buitenstaander opstelt door elders op het terrein te bivakkeren.

Op onze website kunt u zien dat onze reizen vaak ver van huis zijn en een langere periode in beslag nemen. Het is daarom wenselijk dat u een royale armslag heeft wat tijd betreft en er niet tegen opziet, langere reizen te maken.

Hoe kunnen wij ons aanmelden?

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden en beschikt u over gezonde dosis enthousiasme, improvisatievermogen en betrokkenheid? Neem dan voor meer informatie over het reisleiderschap contact op met Henk Moorlag, tel. 0591 - 64 71 30, of mail naar reisleiding@ncrvkampeerreizen.nl.


NB. Deze oproep betreft alleen reisleiders voor NCRV-Kampeerreizen.