Vertrokken

Reisnummer 22SPP

Reisleiding

Periode

22 April t/m 1 June 2022 (41 dagen)

Status

Vertrokken

Reissom

€ 1.250,- per persoon
Alleenreizenden: € 465,- toeslag

Totale afstand

ca. 5050 km waarvan

aanrijroute 1250 km
rondreis 2500 km
terugreis 1300 km

Inclusief

  • 12 excursies
  • 5 diners, 6 lunches en een barbecue

Opmerkingen

  • Tijdens deze boeiende rondreis bezoeken we 12 campings, dus er zijn 11 reisdagen/verplaatsingen.
  • Het is een intensieve reis. Een goede gezondheid en redelijke loopconditie is daarom vereist.

Kennismakingsdag

30 maart 2022

 

Tussen Pasen en Pinksteren
Rondreis Spanje & Portugal

KAMPEERREIS | In deze intensieve rondreis maken we kennis met spiritueel Spanje en veelzijdig Portugal. Langs de eeuwenoude pelgrimswegen genieten we van de stilte in de natuur en de pracht en praal van kerken in de middeleeuwse steden. In Portugal trekken we door bergen en lopen langs de zee. Er is veel te zien en te beleven: fietsen door Lissabon, het dynamische Porto met de vele bruggen, luisteren naar Fadomuziek, een barbecue op het strand en meer. En natuurlijk is er tijd voor terrasjes en eigen initiatief!

Spiritueel Spanje | We starten in het uiterste puntje van Frankrijk bij St Jean- de- Luz, waar we ook ons welkomdiner – mogelijk met uitzicht op zee – gebruiken. De volgende dag vertrekken we al naar Spanje. Langs de eeuwenoude pelgrimswegen en de pleisterplaatsen Burgos en Leon genieten we van de stilte in de natuur en de pracht en praal van de kerken in de middeleeuwse steden. We zien de pelgrims lopen met de Jacobsschelp op hun rugzak en we luisteren naar de verhalen van plaatselijke gidsen.

Veelzijdig Portugal | Na een week reizen we door naar Portugal waar we eerst in Braganza een gastvrij onthaal vinden. In Portugal trekken we door bergen en lopen langs de zee. Naast de natuur is er aandacht voor de cultuur. Er is veel te zien en te beleven: de oude kathedraal in Evora, fietsen door Lissabon, het dynamische Porto met de vele bruggen, luisteren naar Fadomuziek, een barbecue op het strand, traditionele dorpjes in de bergen, een prehistorische grot, oude Kruisriddersburchten en natuurlijk de bedevaartsplaats Fatima. Tijdens de excursiedagen genieten we in authentieke, bijzondere restaurantjes van een lekkere lunch.

Tijd om er zelf op uit te trekken | Naast de gezamenlijke excursies – veelal met Nederlands sprekende gidsen – is er tijd om er zelf op uit te trekken. Er is genoeg te ondernemen, maar ook op de campings is het goed toeven. Terug in Spanje bezoeken we Santiago de Compostella waar de pelgrims hun tocht beëindigen. Tenslotte reizen we langs de vissersdorpen en de mooie stranden met grote kliffen in Galicië en Baskenland terug naar Frankrijk. Ons afscheidsdiner is in Zarautz.

Andere suggesties