Vertrokken

Reisnummer 22ZHZ

Maja & Henk Moorlag

Reisleiding

Maja & Henk Moorlag

Periode

11 May t/m 21 May 2022 (11 dagen)

Status

Vertrokken

Reissom

€ 530,- per persoon
Alleenreizenden: € 130,- toeslag

Toeslag chalet: €790 per equipe (exclusief €1,17 toeristenbelasting p.p.p.n. en €7,50 linnenpakket p.p.)


Totale afstand

ca. 485 km waarvan:

aanrijroute: 100 km
rondreis: 285 km
terugreis: 100 km


Inclusief

 • 2x stadswandeling (waarvan 1 met gids)
 • bezoek Futureland met rondvaart
 • bezoek Deltapark Neeltje Jans met rondvaart
 • 2x busexcursie, waarvan 1 dagexcursie
 • wijnproefavond
 • bezoek beeldentuin Ravesteyn
 • 2x broodlunch
 • 1x warme lunch
 • 2x diner
 • reisboek

Opmerkingen

 • Als deelnemer dient u goed ter been te zijn; stevig schoeisel is aan te raden.
 • We gaan er vanuit dat alle deelnemers bereid zijn om te carpoolen.

Kennismakingsdag

woensdag 23 maart 2022

Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden
Vesting, water, Deltawerken

KAMPEERREIS | Op deze standplaatsreis maken wij kennis met het prachtige, landelijke gebied ten zuidwesten van de drukte van Rotterdam en Botlek. Neem Voorne-Putten: hier is rust en ruimte, maar ook prachtige natuur en fraaie historie. Historie ook verderop, in Zeeland. Verleden en toekomst gaan op deze reis hand in hand. Oude vestingstadjes en een hypermoderne haven. Een oude, beeldschone kasteelruïne als decor voor hedendaagse moderne kunst. De watersnoodramp en moderne Deltawerken. Een interessante en contrastrijke reis!

Camping en omgeving | De camping is aan het Haringvliet gelegen, aan de rand van Hellevoetsluis. Het is een rustige camping, niet ver van het centrum. U kunt op de fiets uw boodschappen doen. Op 5 km afstand vindt u het Quackstrand en 4 km verder het Noordzeestrand van het nabijgelegen Rockanje. Het Quackjeswater biedt zich aan voor een prachtige natuurwandeling rond een meer met zilverreigers en lepelaars. Meer naar het oosten het duingebied van Oostvoorne, met daarin wandel- en fietsroutes rond de Tenellaplas. Ideale activiteiten voor de vrije tijd!

Hellevoetsluis | Hellevoetsluis had vroeger betekenis als marinehaven. Ter versterking en verdediging tegen vijandelijke aanvallen werd in de 17e eeuw de Vesting Hellevoetsluis aangelegd, waarvan men zich ook nu nog een goed beeld kan vormen. Namen als Maarten Tromp en Michiel de Ruyter zijn met deze plaats verbonden, Hellevoetsluis was immers hun thuishaven. De Zilvervloot, u weet wel, van Piet Hein, werd hier aan land gebracht. Gebouwen rond de haven herinneren nog aan die tijd. Niet ver van dit oude gedeelte van Hellevoetsluis ligt onze camping.

Een greep uit de ‘highlights’ | We verkennen het oude Hellevoetsluis op een stadswandeling (met gids) en komen op onze route langs het Droogdok van Jan Blanken. Deze 18e eeuwse timmermanszoon had hiermee een slimme oplossing bedacht voor de bouw en het onderhoud van schepen. We bezoeken Futureland op de Tweede Maasvlakte en krijgen een presentatie over de ontwikkelingen in de modernste haven van Europa. We zien hoe enorme containerschepen geladen en gelost worden en op een rondvaart zien we ze van heel dichtbij. We maken een busexcursie naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en bezoeken de Plompetoren van Koudekerke, het eenzame restant van een dorp dat in de Oosterschelde verdween...
Met de watersnoodramp zijn de Deltawerken verbonden. Daarom bezoeken wij het Deltapark op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Hier kunt u de Oosterscheldekering van binnen bekijken en maken wij na de lunch een rondvaart waarop u mogelijk zeehonden gaat zien.
In het RTM-museum bij Ouddorp krijgen wij een indruk van het tramverkeer tussen Rotterdam en de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Passend bij het thema worden we in een historische bus van de camping opgehaald en – na een rondleiding in het museum en een broodlunch – maken wij een rit in een historische tram aan den lijve mee.
We maken een stadswandeling in Brielle en gaan zien waar precies ‘Alva zijn bril verloor'... Dat ook op vlak land wijnbouw mogelijk is, bewijst ons de eigenaar van een wijnboerderij in Simonshaven met een wijnproeverij op de camping.
Het contrast tussen historie en moderne tijd wordt prachtig verbeeld door het bezoek aan de beeldentuin van kasteel Ravesteyn in Heenvliet: moderne kunstobjecten in combinatie met een sprookjesachtige tuin rondom de oude kasteelruïne. Een onvergetelijke ervaring!

Tot slot | Wij hebben als reisleiders geprobeerd een mooie reis voor u samen te stellen, en we zijn heel trots op het resultaat. Maar de reis is niet alleen mooi, het wordt vooral ook heel gezellig. Gaat u mee?

Andere suggesties