Coronamaatregelen

Veiligheid
Vanzelfsprekend is vertrekgarantie ook dit jaar onder voorbehoud van coronamaatregelen.  We gaan alleen op reis als dat op een veilige manier mogelijk is.  Hierbij houden we rekening met de volgende zaken:

  • Reizen naar de betreffende landen moet passen binnen de coronamaatregelen van de Nederlandse overheid.
  • Reizen moet passen binnen de maatregelen van de gastlanden. Houd er rekening mee dat gastlanden een test-of vaccinatiebewijs kunnen verlangen. 
  • Het reisprogramma moet (eventueel met kleine aanpassingen) kunnen worden uitgevoerd. 

De reizen gaan dus alleen door als we veilig op reis kunnen. De spelregels van de gastlanden samen met de maatregelen van de Nederlandse overheid zijn leidend. 

Vaccineren

De Rijksoverheid biedt iedereen gratis vaccinaties tegen het coronavirus aan. NCRV-(Kampeer)reizen adviseert alle deelnemers dringend om zich volledig te laten vaccineren. We gaan met een groep op stap en dragen daarom ook zorg voor elkaars veiligheid. Bent u (nog) niet (volledig) gevaccineerd en kunt of wilt u zich voor aanvang van de reis niet laten vaccineren, dan raden we deelname niet aan. Veel landen hanteren een 3G- of 2G-beleid, en het benodigde veelvuldig testen indien u niet volledig gevaccineerd bent verstoort het reisproces aanzienlijk. 

Houd er rekening mee dat als u niet volledig gevaccineerd bent en toch deel neemt aan de reis, u zelf verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor alles wat daarmee te maken heeft. Dit betreft onder meer onderzoek wat de eisen van het gastland zijn met betrekking tot testen en quarantainemaatregelen. U moet ook zelf locaties opzoeken, waar u zich kunt laten testen. U kunt hiervoor geen beroep doen op de reisleiding. De groep volgt het programma ook als u in quarantaine achter moet blijven.